Fatade și pereti decor din caramida aparenta

Articole recente

Istoria veche și nouă a cărămizii

Episodul 3. Egiptul Antic. În perioada Egiptului Antic competiția dintre cărămizile de lut si blocurile de piatră tăiate a atins apogeul. Construcțiile deveneau tot mai complexe

Avantajele și dezavantajele cărămizilor

Cărămizile clasice au fost folosite de mii de ani și sunt și astăzi un simbol al construcției „bine făcute”. Un material de construcție ecologic, natural, cărămizile sunt obținute prin arderea argilei într-un cuptor la o temperatură de peste 1000 de grade Celsius. În funcție de minereurile și substanțele chimice folosite la amestecarea cu argila, de temperatura și presiunea din cuptor, cărămizile pot fi obținute în diverse culori, texturi, densități, greutăți, structuri poroase, proprietăți termice sau proprietăți refractare, putând astfel face față diverse sarcini sau preferință estetică.

Dacă în unele regiuni, perioade istorice sau tendințe arhitecturale cărămida a fost principalul material de construcție, de la fundații și zidărie până la fațadele clădirilor, astăzi lucrurile s-au schimbat dramatic. Au apărut noi materiale de construcție și totodată noi tendințe. Construcția a zeci de clădiri înalte se desfășoară cu o viteză incredibilă, folosind beton, oțel și sticlă. Cărămizile pline clasice sunt înlocuite în zidărie cu blocuri ceramice, care sunt mult mai eficiente din punct al productivității cu care sunt puse în funcțiune. Cu toate acestea, cărămida aparentă nu a spus ultimul cuvânt! Eleganța sa clasică are și astăzi mulți admiratori! 

Pentru a satisface cerințele clientilor am creat felii de cărămidă aparentă debitată din cărămidă veche recuperată pentru acoperirea pereților exteriori sau a incintelor, precum și a pereților interiori.

Avantaje ale placarii cu caramida

Multa lume opteaza pentru caramida intrucat aceasta este unul dintre cele mai durabile materiale de constructii, conferind intregii case un aer de stabilitate si siguranta. În plus, intreținerea unei fațade din cărămidă aparentă este minimă. Nu necesită lăcuire sau vopsire, se spală doar periodic cu apă sub presiune.

Pe de alta parte, dacă te-ai decis pentru o fațadă din caramidă aparentă recuperată sau nouă, trebuie să accepti că nu-i vei mai putea schimba culoarea decât înlocuind-o! Fiind o resursa naturală, există un număr nelimitat de forme, culori și texturi de piatră pentru a satisface aproape orice gusturi. Iar daca va ganditi ca o fatada din caramida este apanajul exclusiv al caselor in stil rustic sau cel mult clasic, iata ca piatra merge perfect si la cele mai moderne locuinte.

Dezavantaje ale fațadei din caramidă

Marele minus al fațadei din cărămidă este insă costul. Este vorba aici nu doar de pretul materialului in sine, ci si de cel al transportului si al manoperei pentru montarea acesteia, care trebuie facuta de profesionisti. Datorita pretului ridicat, caramida poate fi folosita doar pentru unele portiuni ale fatadei, ca si element decorativ de accent, cum ar fi in zona de soclu, la colturile cladirilor sau in jurul ferestrelor si usilor. Cum acestea sunt si zonele cele mai sensibile ale constructiei, se obtine astfel si o protectie.

Inainte de a sintetiza pe scurt avantajele si dezavantajele unei fatade din piatra, mai adaugam ca piatra poate oferi si o simbioza perfecta intre casa si mediul inconjurator, mai ales in cazul unor case de vacanta construite in zone montane. Pentru un aspect elegant si mereu la modă al casei nu dai greș cu cărămida aparentă.

×